Publicerad den

Så väljer du enhetliga möbler och färg

En stor del av inredningen är färgval och färgkombinationer på både väggar, möbler och dekoration. När du ska välja färger i ditt nya boende eller om det är dags att uppgradera hemmet med en ny stil, är det bra att ta en funderare på helheten och kanske inte stirra dig blind på favoritfärgen. Tänk på att olika färger kan ge rummet olika känslor, och att det kanske inte alltid är favoritfärgen som passar bäst för sinnesstämningen eller för att matcha väggfärg med möbler och dylikt.

När du bestämt dig för att måla om där hemma, är det dags att bestämma dig för om du vill göra det själv eller låta proffs ta hand om jobbet åt dig. Om du vill ha hjälp med arbetet så finns det professionella och erfarna målare i Stockholm för större ommålningar av bostaden men även för småfix. Då kan du fokusera på inredningen samtidigt som du säkerställer önskat slutresultat.

Att tänka på vid färgval av väggar och möbler

Du förnyar enkelt med ny väggfärg men eftersom den ska hänga med länge, kan det vara bra att välja en något neutral färg. På så sätt kan du variera och uppgradera hemmet genom att byta ut mindre möbler eller dekorationer med en ny accentfärg. Då vet du att har flera möjligheter till omväxling. Soffor är ett annat långvarigt exempel så även där kan det vara en idé att välja en neutral färg som du inte tröttnar på snabbt. I stället kan du välja accentfärger på soffkuddar, filtar, tavlor och annan dekoration som går som en röd tråd genom rummet. Då kan du enkelt variera dig mellan årstiderna genom att byta soffkuddar och dukar från sommarfärger till julfärger.