Publicerad den

Enkla tips till att uppdatera ditt hem

Det händer att vi tröttnar på hur våra hem se ut. Kanske har du haft samma inredning i ett antal år och önskar göra om det hela. Detta kan du då göra på flera olika sätt. Väljer du att omvandla hela ditt hem får du räkna med en större kostnad. Som tur är finns det tips på mindre förändringar du kan göra som samtidigt får ditt hem att kännas nytt och fräscht. De flesta av dessa saker kan du göra själv, i alla fall om du är lite händig.

Byt ut alla innerdörrar

Har du ett större hem med flera innerdörrar kan det bli väldigt fint om du byter ut dessa. Du kan även måla om dörrarna ifall du har trista trädörrar överallt. Tänk dock på att du väljer likadana dörrar om de sitter inom samma område. Annars kan det se lite knasigt ut. Det finns en stor variation av innerdörrar du kan välja mellan. En sak som är viktig att tänka på är att de bör passa bra med väggarna.

Måla om väggarna

Ett annat sätt att uppdatera din inredning är att måla om eller tapetsera om. Detta är någonting de flesta klarar av att göra själva. Men vill du vara säker på att resultatet ska bli utmärkt kan det vara smart att anlita en målare som målar om alla väggar. Ska du måla om hela ditt hem kan det vara bra om du får lite hjälp så det inte tar jättelång tid.

När du ska välja färg eller tapeter är det viktigt att du väljer rätt färg. Tänk på att mörkare färger kommer få ditt rum att kännas mindre. Ljusa färger däremot öppnar upp rummet en hel del. Om du har rum med endast vita väggar kan du fundera på om en fondvägg skulle passa bra.

Renovera dina möbler

Har du inrett ditt hem med trämöbler kan du renovera dessa för att få en ny känsla i ditt hem. Beroende på vilka typer av möbler du har kan det se olika ut hur du ska gå till väga för att renovera dessa. I de flesta fallen måste du börja med att slipa möblerna eftersom de vanligtvis är lackerade. Därefter kan du måla om dem.

Har du andra möbler du vill göra om, till exempel en soffa, kan du göra det genom att klä om dem. Det finns klädsel till soffor och fåtöljer att köpa i flera olika färger och mönster. Endast något sådant kan få ditt hem att kännas helt nytt.

Byt ut dekorationen

Ett sista tips på hur du kan göra om ditt hem är att byta ut all dekoration. Många av oss har lådor med prylar och konst som vi inte använder. Dessa saker kan du då gå igenom och byta ut med sakerna som redan är framme.

Du kan även ta en titt på vilka växter du har. Genom att byta plats på dessa kommer ditt hem få en ny känsla. Växter och andra småsaker kan faktiskt göra en hel del för designen i ditt hem.