Publicerad den

Möblera din nya villa

Idag tänker de flesta på att välja en vacker design, både när det gäller själva huset de köper och inredningen de lägger till. Möblerna behöver väljas både utifrån komfort och funktion, samtidigt som de passar in i den estetik du har valt för ditt hem. När du väl har hittat ditt drömhem med rätt läge, finns det inget som hindrar dig från att skapa en hemmets oas som du gärna återvänder till efter arbetsdagens slut.

Som första steg kan du leta efter villor till salu hos Boneo. Här hittar du många bostäder över hela Sverige, och kan söka efter det område du är intresserad av. Använd Boneos filter för att leta efter villor till salu som matchar dina krav på pris, antal rum och kvadratmeterpris.

Hitta en designstil som passar villan

Det finns en mängd olika designstilar du kan botanisera bland när du ska hitta en stil som passar din nya villa. En traditionell stil med klassiska möbler passar de flesta arkitekturstilar, och är lätt att kombinera med vackra tapeter och material. Du kan också bestämma dig för en mer modern stil, om du vill ha ett luftigt och rent hem med elegant och stilrent utseende. Ett annat alternativ är en rustik eller lantlig inredning, med bekväma och mysiga möbler. Du kan även matcha olika stilar med varandra eller inreda olika rum i villan i sin egen distinkta stil. Alla familjemedlemmar kanske inte tycker om samma typ av inredning, vilket ger möjlighet till en större kreativitet när du väljer möbler och tapeter.

Skapa ett hemtrevligt hem

Med mysiga möbler kan du få din villa att kännas som din fristad, ett ställe där du kan fly från vardagsstressen och slappna av. Mysiga möbler känns estetiskt tilltalande, har en varm känsla och är bekväma och inbjudande att sitta i. Att enbart satsa på en minimalistisk stil kan ta ner hemtrevnaden, vilket innebär att det är bra att lägga till möbler som ger en varm och ombonad känsla i inredningen.

Genom att hänga gardiner från tak till golv kan du ge en lyxig känsla i hemmet, samtidigt som rummen verkar större. En stor matta tar upp mycket plats, som en heltäckningsmatta, vilket ger ett elegant och lyxigt intryck. Det ger en skön och mjuk känsla att gå på och skapar även en extra god isolering under vintermånaderna. Ökad hemtrevnad får du med hjälp av mycket grönska och växter. Med fina buketter på borden skapas ett naturligt intryck, och du kan ständigt välja nya kombinationer av blommor för att förnya inredningen. Lägger du till speglar på väggarna får du rummet att kännas större. Runda former ger en mjukare känsla i inredningen, vilket skapar en mer varm och personlig atmosfär. Du kan också addera mönster i kuddar, gardiner och mattor.